IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилът „малката русалка“ – сред водещите тенденции за 2023 г.

12 февруари 2023 10 30

Розова кожа, блясък и лъскави акценти, вдъхновени от морето

IStockphoto

IStockphoto

Розова кожа, блясък, мокра и пригладена назад коса и акценти с гримове, вдъхновени от морето. Това е характерно за стила „малката русалка“, който няколко месеца преди излизането на едноименния филм, е един от най-актуалните. Неговата основна идея е да имате свежо лице и визия, които се доближават до тези на любимата на мнозина героиня, която току-що излиза от дълбините на морето.

Когато говорим например за образа на русалката, не става дума само за люспите в синьо-зелен цвят, които някои инфлуенсърки правят с грим върху лицето. Нито пък за костюма с лъскава опашка. А по-скоро за излъчването, което носи самата тя.

Ако искате да изпробвате тенденцията, трябва да следвате няколко основни стъпки, с които ще промените вашия външен вид за следващото си клубно излизане.

Стилът „малката русалка“ – от косата до грима и маникюра

коса с

Пригладена мокра коса

Може да се каже, че въпросният стил обединява няколко микротенденции. Например прическите с мокър ефект, които станаха по-популярни през изминалата 2022-а. Време е да се сбогувате със стърчащите косми, като ги загладите с помощта на подходящ стилизиращ продукт. Например пяна или гел. Ако вашата грива е по-буйна, може да ползвате и лак.

За да си направите косата по начина, по който изглежда тази на русалката от анимационните филми, може да сложите малко лак или гел в корените, като с помощта на гребен я издърпате леко назад. Все пак не прекалявайте с количеството на продукта, за да не получите прекалено силна фиксация.

блестяща кожа,

Блясък за Коледа – Бела Хадид покри тялото си с кристали

Блясък от очите до ключицата

Mermaidcore е стил, който се отличава с много блясък. Ето затова не пестете хайлайтъра или лосиона с блестящи частици за сметка на матовия грим. За предпочитане е да разчитате на течните сенки за очи.

Макар да сте свикнали да поставяте хайлайтър само на определени зони по лицето, за да се доближите до излъчването на малката русалка, ще трябва да продължите и надолу по шията, раменете и деколтето.

грим с

Перлени акценти

Добавете изкуствени перлени акценти към визията си. За целта си купете от миниатюрните топченца, които се залепят по лицето например под или над клепачите. Ако желаете, може да сложите само по едно в ъглите на очите. Или пък да разположите асиметрично перли по деколтето.

устни, гланц,

Лъскави устни

Вместо да поставяте твърде цветно червило като червено, бордо или кафяво, изберете гланц за устни, с който те ще лъщят. Излишно е да казваме, че трябва да се разделите с матовото червено червило. Нищо, че например Ариел неведнъж е била рисувана с ярко такова.

За да се придържате към тенденцията за естествената красота на русалката, в комбинация с розов руж, може да нанесете нежен блясък с полупрозрачен гланц. Той трябва да не е твърде забележим.

перлен маникюр,

Снимки: IStock

Бионсе като истинска русалка на Филмовия фестивал в Лондон

Прически 2022: Как да направим къдрици на русалка?

Празнични тоалети – рокля с холографски ефект

Перлени, розови и холографски нокти

Естетиката на русалката може да се усети и чрез маникюра. Нека ноктите да не са затъпени, а изпилени под формата на бадем. Отгоре ги лакирайте с нежен перлен лак или пък някой в млечни или светлорозови тонове. Може да ползвате и продукт с холографски ефект, за да се променят под въздействието на светлината. Ако желаете, украсете с мънички камъчета или перлички.

За още тенденции и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Чочко ( преди 1 година )
имах предвид тъмно лилава, ама сайта ме цензурира
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар